Bafra Ses Haber – Bafraseshaber

else {} ?>

Bafra’da 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Etkinliği

Bafra’da 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Etkinliği
9
10 Mayıs 2024 - 14:50

Bafra’da 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Etkinliği

SAMSUN’UN Bafra ilçesinde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında, engelliler şenlik yürüyüşü tertip edildi.

Bafra’da,10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında, engelliler şenlik yürüyüşü tertip edildi.


Program Bafra Cumhuriyet Meydanından 15 Temmuz Demokrasi Meydanına kadar toplu halde engelliler ellerinde pankartlarla yürüme ile başladı.

15 Temmuz Demokrasi Meydanındaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.


Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şube Başkanı Recep Köksal yaptığı konuşmada,’’ Benim bir hayalim var, sayıları  milyonları geçen engelli bireyler var, buradan görüyorum aileler burada onların da bir hayali var.

Engelsiz bir toplum hayali, gelin bu engelleri birlikte aşalım. Sizleri de ortak edelim. Engelsiz bir toplum, engelsiz bir toplum için, engelsiz bir Bafra için. Destek olun omuz verin. Bu düşüncelerle 10-16 Mayıs engelliler haftasını kutlarım’’dedi.

Konuşmadan sonra meydandaki program günün önemi için ofjektiflete verilen hatıra fotoğraf karesi ile taçlandı.


Bafra Sosyal Hizmetler Müdürü Muzaffer Şahin ise ; Her yıl ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de 10-16 Mayıs tarihlerini kapsayan haftayı engelliler haftası olarak değerlendirip, bu kapsam da farkındalık oluşturmak ve toplumumuzdaki zihniyet dönüşümüne katkı sağlamak amacı ile bir takım etkinlikler düzenliyoruz.

Bu haftayı toplumsal duyarlılığı arttırmak amacı ile her yıl böyle bir programı düzenliyoruz. ‘’ifadelerini kullandı.

Bafra ilçe Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, 10-16 Mayıs tarihleri Engelliler Haftası engelli vatandaşlarımızın sorunlarının gündeme getirilmesi, bunlara çözüm üretilmesi ve tüm halkımızın bu konuda duyarlılığının artırılması bakımından büyük önem taşımaktadır. 


Her toplumunda olduğu gibi ülkemizde de nüfusun önemli bir kısmını oluşturan engelli vatandaşlarımızın yaşam becerilerini geliştirerek, kendi kendilerine yetebilmeleri, yetenekleri ve yeterlilikleri doğrultusunda eğitim imkanlarından yararlanabilmeleri, kendilerine uygun işlerde istihdam edilebilmeleri, diğer bireylerle iyi ilişkiler içinde olabilmeleri çok önemlidir. 

Bu amaçla engelli vatandaşlarımızın çalışma hayatı, eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmaları devletimizin en önemli hedeflerindendir. Devletimiz bu kapsamda sosyal devlet olmanın da bir gereği olarak eğitim, sağlık, istihdam haklarına ait hizmetleri engelli vatandaşlarımıza sunmaktadır.


Son yıllarda engellilere yönelik çıkarılan yasalarla uygulamaya konulan bakım ve rehabilitasyon hizmetleri, evde bakım hizmetleri, danışmanlık ve destek hizmetleri, ilçemizde de yoğun bir şekilde yürütülmektedir. 

Bu duygu ve düşüncelerle ; 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nın, toplumda engelli vatandaşlarımıza karşı olan hassasiyetin artmasına ve farkındalığın oluşmasına katkıda bulunmasını temenni eder, tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarı dolu günler dilerim” diyerek sözlerini tamamladı.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası Etkinliğine ayrıca Bafra Belediye Başkan Vekili Eyüp Sabri Şahin, Bafra İlçe Jandarma Komutan Vekili, Çağım Barış Türüdü siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri,  daire müdürleri ile engelliler derneği başkanları ve yönetimi, üyeleri, aileleri katıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.