Bafra Ses Haber – Bafraseshaber

else {} ?>

Bafra Şevket Aşçı Turizm Fakültesi’nde “Sürdürülebilir Turizm” Paneli Semineri

Bafra Şevket Aşçı Turizm Fakültesi’nde “Sürdürülebilir Turizm” Paneli Semineri
25
15 Nisan 2024 - 21:31

Bafra Şevket Aşçı Turizm Fakültesi’nde “Sürdürülebilir Turizm” Paneli Semineri

 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bafra Turizm Meslek Yüksekokulu Şevket Aşçı Turizm Fakültesi’nde  15 Nisan Turizm haftası dolayısıyla “Sürdürülebilir Turizm” paneli semeneri  tertip edildi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bafra Turizm Meslek Yüksekokulu Şevket Aşçı Turizm Fakültesi’nde  15 Nisan Turizm haftası dolayısıyla “Sürdürülebilir Turizm” paneli semeneri tertip edildi.


Panele Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Yakakent Belediye Başkanı Dr. Şerafettin Aydoğdu, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, OMÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut, OMÜ Bafra Turizm Meslek Yüksekokulu öğretim görevlileri ve çok sayıda protokol ve öğrenci katılım sağladı. Programın açılış konuşmasını Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut yaptı. Bulut: “Dünyada kentsel nüfusun artmasıyla beraber elbette ki kentlerde yaşadığımız çevreyle çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalıyor.

 

Bu sorunlar kenti ekonomik sosyal ve çevresel açıdan etkiliyor. Sanayileşme ve kentleşmenin hızlı şekilde artmasıyla beraber insanların da doğal kaynakları sınırsızca kullanması, sera etkisi iklim değişikliği gibi sorunların ortaya çıkmasına neden oluyor.

Yirminci yüzyılın ikinci yarısına gelindiğinde insanın çevreye erdiği zararların boyutları oldukça fazla hale gelmiş ve devletlerinde kalkınma göstergelerinin sadece ekonomik boyutlarla olamayacağını bunun yanında çevresel sorunların da bu durumun bir parçası olduğunu fark etmelerine neden olmuştur” ifade etti.

 

Konuşmanın ardından kürsüye OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal geçti. Ünal yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:”Samsun açışından güzel bir giriş  olan böyle bir haftada sektörün bütün temsilcilerinin duyarlı ve bir arada olması gelecek açısından birtakım endişeleri ve birtakım fırsatları konuşabiliyor olması çok değerli.

 

Bu nedenle Samsun’u geçmişteki kaybettiği süreci önümüzdeki zaman diliminde biraz daha hızlı toparlayacak diye ümit ediyorum.

Her şeyden önce söz konusu olan hareketten payına düşeni ekonomik,kültürel ve şehre ait tanınırlık açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Burada önemli olan bu hamlenin ve elde edilen kazancın sürdürülebilir olması. Sürdürülebilir olmanın altında özgür olmak yatıyor.

 

Ne kadar özgürseniz, geçmişten getirdiğiniz değerlere ne kadar saygılıysanız. ne kadar sahipseniz ve sahip olduğunuzu ne kadar biliyorsanız ve bu değerleri ne kadar anlatabiliyorsanız o kadar hikaye üretebiliyorsunuz ve ürettiğiniz hikayeleri pazarlayabiliyor ve satabiliyosunuz demektir. Ben bu süreci yöneten, katkı sağlayan tüm arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum.”


Panelde Ünal’ın ardından Doç. Dr. Mutlu Kaya, Doç. Dr. Mehmet Bahar ve Doç. Dr. Murat Alpaslan Kasalak iklim krizinin turizme etkileri ve sürdürülebilir turizmin önemi hakkında düzenlenen panelde çevresel kirliliğin dünyaya ve turizme etkisi, turizm sektörünün geleceği ve izlenilmesi gereken yol haritasını görsellerle destekleyerek anlattılar.

Konuşmaların ardından kürsüye Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan çıktı. Doğan: “İnşallah daha çok bir araya gelerek Samsunumuza özlediğimiz turizmi getirmeyi planlıyoruz.  Bu konuda sivil toplum kuruluşlarımızın ve iş adamlarımızın önemli çalışmaları var.  Tüm bu arkadaşlarımızla beraber Samsun’u daha ileriye taşımaktır arzumuz. Sürdürülebilirlik elbette ki sadece turizm alanında değil insan hayatının tamamında önemli olan bir konu. İnşallah önemli işler yaparak bu farkındalığı daha da arttırır çocuklarımızı daha iyi yetiştirir ve bu hayatı onlar için daha rahat ve yaşanılabilir hale getiririz.

Programa emek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.Doğan’ın ardından kürsüye çıkan Samsun Valisi Orhan Tavlı “Sürdürülebilir Turizm”in önemine dikkat çekerek : “Öncelikle huzurlarınızda saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı ve teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Ben turizmi Çanakkale’de öğrendim. Çanakkale’deki Troya Müzesiyle turizmle haşır neşir olduk.”  şeklinde konuştu.

Vali Tavlı’nın konuşmalarının ardından sahnede plaket ve hediyeler takdim edildi ve program sona erdi.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.